Astrolog, ja.

Protekla tri meseca behu veoma produktivna.
Ideja se rodila odavno, još u vreme kada mi nije bilo ni na kraj pameti da krenem u beli svet, ali nekako nikako nisam imala vremena. Na starom poslu nisam imala vremena ni za šta. A onda sam počela da mučim muku sa nemačkim, ta borba još uvek traje i koliko vidim trajaće još dugo, dugo. Onda sam sa tom mrvicom nemačkog jezika se odvažila da krenem put belog sveta. Priliku koja mi se ukazala, ugrabih k’o kobac pile. Muka je biti tamo negde dok je sve tvoje negde tamo, al navikne se čovek na sve. A imam sreću da je porodica u kojoj sam divna, pa je sve lakše nekako. Zahvaljujući novom poslu dobih potrebno vreme da se posvetim onom što volim. Dograbih knjige, obnovih gradivo, napravih još jedan profil na fb, pa otvorih stranicu, pa blog. U zadnja dva meseca pročitah oko 900 strana astrološkog štiva i to samo u knjigama, razne tekstove na netu i ne računam. Hvala onom ko izmisli gigabajte i tablet. Nekako spontano napravih grupicu na fb u kojoj pokušavam da prenesem svoje znanje, da ih zarazim svojom ljubavlju prema astrologiji. Još uvek mi nekako nezgodno da kažem školica, još ne verujem da radim nešto konkretno osim iščitavanja knjiga i tekstova. Sve se desilo suviše brzo i ja po prvi put nisam razmišljala i nisam razlagala na sitna crevca, samo sam pustila, pa kako bude. I dobro je.
U isto vreme sam i sama polagala kurs iz astrologije. Bilo je to doduše više reda radi, pro forme, radi lične satisfakcije i provere ali velika radost za mene kad sam posle samo šest dana dobila na mail da sam završni ispit odradila sa 100 od mogućih 100 poena. I to parče papira na kojem stoji moje ime i podatak da sam završila kurs iz astrologije. Ostao mi je još jedan ispit nezvaničan, ali vredniji, kod prijateljice astrologa koja se bavi time već godinama. E ako tu položim neće me lako zaustaviti 😁😁😁😁
Ko želi može da pogleda šta ja to radim, pišem, da lajkuje ako želi na linku ispod, možda da zakaže konsultaciju, izradu natalne karte itd.

https://www.facebook.com/zvezdocitac/

Nisam zatajila ni kao pesnik. Manje pišem zadnjih meseci. Nemam inspiraciju, ali sam toliko toga napisala dok sam je imala da mogu pet knjiga da objavim. Doduše redje šaljem pesme za zbornike, poenta je da objavim na kvalitetnim mestima a ne da skupljam gomilu zbornika sa kojima posle ne znam kud ću. Uspesi ne izostaju pa će se tako moje pesme naći u časopisu Beogradski krug kredom koji objavljuje Društvo književnika Beograda.

Kad pogledam u moju decu obuzme me radost velika. Eno već kuju planove sa drugarima kako će za mesec dana da dodju po mene u Bg na stanicu. Muški, a sami kuvaju, sami peru, peglaju, čiste, brišu, peru sudove. Nisu savršeni u svem tom poslu ali trude se.

Pre četiri meseca odlučih da san pretvorim u javu…danas sanjam otvorenih očiju svaki dan srećnija, ispunjenija, hrabrija i odlučnija u nameri da uspem. I nebo je na mojoj strani. Znam. Osećam. Vidim jer mi svaki dan stigne po neka radost, uspeh, pohvala, dobra vest.
A planova imam bezbroj…😁
Kazala ja bezbroj puta, sve se može kad se hoće. Kad se neće, nadju se izgovori da bi se opravdala sopstvena slabost.
Na kraju bi da se zahvaldim svim mojim ‘zamorčićima’ na čijim sam natalnim kartama vežbala sve ove godine. Da nije svih mojih prijatelja, kolega, poznanika koji su me bodrili u naumu da postanem astrolog, sigurno danas ne bih radila to što volim svim srcem. Hvala i onom, a čije ime neću da spomenem koji me je ubedio da prigrlim astrologiju i koji mi je sa velikim strpljenjem objašnjavao na samom početku mog izučavanja ove divne nauke.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s